Recept till utflykten

Sitter i solen på balkongen och bara njuter av fjällutsikten.

Vi (Peppson, Sandran, Tes och jag) har tillsammans med Peppsons föräldrar, faster och farbror haft en skön påsk i Tännäs.

Vädret har varit gudomligt efter torsdagens regnande.
Vi har ätit och druckit gott,
pimplat och kört skoter,
helt enkelt har vi haft det underbart skönt!

Tänkte jag skulle lägga ut receptet på Kolbullar,
enkelt men så gott att ha med sig på utflykten.

Recept till 2 kolbullar:

2 dl vetemjöl
3 dl vatten
1/2 tsk salt
2 hg saltat fläsk el bacon

Tärna fläsket och stek halva mängden i pannan över öppen eld.
Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke.
när fläsket är knaprigt, slå halva smet mängden ovanpå.
Stek nu bullen nån minut per sida.

Serveras direkt tillsammans med lingonsylt och sirap!

 



Mmm, så gott!

Vill man göra det enkelt för sig steker man på fläsket hemma,
 blandar ihop smeten och häller över den i en petflaska,
så blir det ju jätte enkelt att göra!
Att tänka på då är att ta med smör till stekningen.



En annan höjdare är Hjortron Toast!

Per toast:
Bre 2 skivor form franska med smör
Lägg på 2 skivor Västerbotten ost på den ena och hjortronsylt på den andra.
Lägg toasten i ett infettat toast järn.
Grilla tills det blir en gyllene yta.
Serveras direkt, gärna till kaffet!

 



Nu ska middagen dukas och i morgon blir det lite fjällmys innan hemfärd igen,
tänk vad tiden går fort när man har roligt.
Jag tror nån har trimmat klockan!

God fortsättning alla rara och tack för era kommentarer,
så roligt att få!

Kramar
Sussi


Kommentarer
Postat av: Helenas Hem -Om livet på landet

Det låter som en perfekt semester!!! :) Mysigt.



hihi de svarta kycklingarna köpte jag billigt (iår) på ÖB. :)

Ha det så bra

KRAM

2010-04-04 @ 20:04:40
URL: http://blogg.helenashem.se
Postat av: chatarina

Hej! Måste bara prova toast med hjortron!! Låter jättegott! Ni verkar också ha det väldigt trevligt!!

Ha en bra kväll

Kram

2010-04-04 @ 20:19:10
URL: http://www.chatarinasvrld.blogspot.com
Postat av: karin-odlar-sin-trädgård

Glad Påsk! Vad mysigt ni har haft det! Kolbullar dessutom, såna kunde min morfar göra. Ha en skön vecka!

2010-04-04 @ 20:46:01
URL: http://odlasintradgard.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Så mysigt ni ser ut att ha haft det. Kolbulla är enormt gott, speciellt när man gör det ute över öppen eld.



Ha en fortsatt bra påsk!

Kram Ullis

2010-04-04 @ 23:13:54
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Katta

Låter som ni har det toppen där i fjällen. Man kan nästan tro att vi med är i fjällen för här var allt vitt när vi vaknade upp på morgonen. Ha en bra annandag påsk, kram Katta

2010-04-05 @ 12:46:35
URL: http://rostigarosor.blogspot.com
Postat av: Carina

OH...tack för receptet Sussi...nu är det bara ledighet och fjällresa som saknas:)

Kan fortfarande komma ihåg hur mysigt det var när vi var till fjällen till er stuga, tänk vad vi hade det bra :)

Nu har jag jobbat klart för påskhelgen, den gick fort.

Kramar//Carina

2010-04-05 @ 18:58:53
URL: http://lillavran.blogg.se/
Postat av: Jill

Underbart! Funderar på om jag inte vill att det ska bli vinter igen...så att man kan ge sig ut på härlig vintertur... Men å andra sidan är jag nog ganska nöjd med att våren är här. :-)



Hoppas du har haft en fin tisdag!

2010-04-06 @ 21:37:32
URL: http://fyrarumochkok.blogspot.com
Postat av: Mamma C

Kolbullar och pinnbröd vad sådant man hade med sig till skogen när barnen var små. Mysigt att sitta vid elden och käka gott.

Kram Mamma C

2010-04-06 @ 22:16:36
URL: http://hallonoblabar.blogspot.com
Postat av: annika

Vilka mumsiga fjällrecept du delar med dig av! Tänk att jag har varit i Tännäs och åkt slalom. Första gången var nyåret 1975/76 Mannen och jag var med ett stort gäng som hyrde stugor i Funäsdalen. Andra gången var 1984 vecka 8. Jag var gravid i 3:e månaden och mådde pyton. Vi bodde i Fjällnäs i ett stort hus som våra grannar här i Örebro ägde då.

Så kan det gå i minnesspåren då de aktiveras.

Kram annika

2010-04-06 @ 22:21:59
URL: http://annika-dittenochdatten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0